Wat kost het om een webshop te laten maken?


Op zich een goede vraag maar moeilijk om zo te beantwoorden. Je kan het ongeveer vergelijken met de vraag, wat kost een auto. Niet elke auto gaat weg voor de zelfde prijs toch? Het zelfde geld voor een webshop. De kosten zijn puur afhankelijk van de wensen. Nu zijn er net als bij een auto een aantal essentiële dingen die je sowieso nodig hebt om een webshop draaiende te houden. Een auto zonder motor is als een webshop zonder betaal methode. In dit artikel ga ik je vertellen wat er nodig is voor een basis webshop en wat het bij ons zou kosten om dit te realiseren.

Webhosting

Om te beginnen heb je een domeinnaam nodig en een plekje waar je de bestanden van je webshop kan plaatsen om je webshop online te krijgen. Afhankelijk van de diversiteit en grootte van je assortiment, aantal pagina’s, afbeeldingen, sliders of video’s word de grootte van je webhosting pakket bepaald. Je wilt natuurlijk wel dat de bezoekers snel door je pagina`s van je webshop heen kunnen klikken daarvoor zullen we een passend webhosting pakket aan je voorleggen. Een webhosting pakket is al te verkrijgen vanaf €7,50 per maand.

Basis behoeften

Nu de motor geïnstalleerd is kunnen we beginnen aan het stuur, schakelbak en pedalen voor het gassen, schakelen en remmen. Ik heb geen verstand van autos maar weet zeker dat je zonder die elementen niet ver gaat komen. De basis van een webshop lijken misschien wat saaier maar zijn net zo belangrijk als de onderdelen die hierboven genoemd zijn. Om te beginnen een CMS systeem, wij werken met wordpress. Het CMS systeem van wordpress zorgt voor de basis van een website, een koppeling met Woocommerce zorgt voor een basis om je webshop te beheren.

Betaal mogelijkheden en meer

Daarnaast is het belangrijk om een betaal provider te kiezen en te installeren. Mollie vinden wij een heel prima betaal provider. Zij accepteren o.a. IDeal, Paypal, Bancontact en nog veel meer. Voor betaal providers en wetgeving is het belangrijk dat je aantal pagina`s vult met saaie maar belangrijke informatie als bijvoorbeeld je retourneer beleid, algemene voorwaarden en hoe omgaat met privacy. Hiervoor dienen wij een aantal pagina`s aan te maken die gevuld kunnen worden met deze nodige informatie. In principe is dit alles wat nodig is om producten te kunnen verkopen.

Producten en training

Nu moeten de producten natuurlijk nog wel geplaatst worden. Wij zullen we de eerste paar voor doen en je vervolgens leren hoe je je webwinkel zelf verder kan beheren. Je bent klaar om verkopen te realiseren alleen zal je webshop nog kaal zijn en zullen wij nog wat ons design werk leveren in jullie huisstijl of het beeld dat jullie willen uitstralen.

Ja, bezoekers kunnen bestellingen plaatsen, hebben een winkelmandje, krijgen een factuur per mail en een account waar de klant een bestel geschiedenis bij kan houden.

Dit kunnen wij realiseren voor een eenmalig bedrag van 1000 euro. 

Nu zijn er natuurlijk een ontelbaar mogelijkheden die wij kunnen toevoegen om de vindbaarheid en gebruikersvriendelijkheid te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan product suggesties, product informatie pagina`s, analytische meet tools (weet waar je bezoekers naar zoeken), extra informatie pagina`s, klanten reviews, Google maps, SEO optimalisatie… Bedenk het maar, stap jij direct in een Ferrari of begin je in een Polo? Die keus is geheel aan jezelf, jij weet wat op dit moment het beste past bij je onderneming. Heb je vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.  

Het is ook mogelijk om bij ons op afspraak langs te komen op kantoor in Barneveld op het industrieterrein langs de A30.
Omgeving: Nijkerk, Putten, Garderen, Leusden, Scherpenzeel, Ede, Veenendaal, Amersfoort.

Zeer goede service! Wordt professioneel geholpen en denken mee in oplossingen! Hoogwaardige webshop gebouwd voor ons! Zeer tevreden.

Roy Roeten

Eigenaar, RR Wheels

Check of je domein nog vrij is!

Kijk of je domeinnaam vrij is, en laat het ons weten! Wij zullen jouw nieuwe domeinnaam zo snel mogelijk registreren!