Kortingsbon aanmaken in Woocommerce?

Hoe voeg je een kortingsbon toe in Woocommerce?

Bekijk het in de video of lees hieronder stapgewijs hoe je een kortingsbon moet toevoegen in Woocommerce.

Kortingsbon aanmaken in 5 simpele stappen

Stap 1: Ga naar je Dashboard

Manier 1:

Log in op je website door /wp-admin/ achter je domeinnaam te typen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Manier 2:

Makkelijk als je al bent ingelogd in WordPress.

Hou je muis boven je website naam in de bovenste WordPress balk en klik op ‘Dashboard’.

Stap 2: Ga naar het tabblad ‘Kortingsbonnen’

Ga met je muis boven de term ‘Marketing’ hangen in de linker zijbalk van je WordPress Dashboard. Er komen nu 2 nieuwe subtabbladen tevoorschijn namelijk een ‘Overzicht’ en ‘Kortingsbonnen’. Klik op de subtabblad ‘Kortingsbonnen’.

Stap 3: Klik op ‘Kortingsbon toevoegen’.

Op deze pagina kun je alle gegevens invullen voor je kortingsbon. Het vakje met ‘Couponcode’ is de code die mensen invullen om de kortingsbon te kunnen gebruiken.

Stap 4: Publiceren/inplannen.

Rechts op je scherm staat een vakje met de titel: ‘publiceren’. Hieronder kun je de status, zichtbaarheid en datum bewerken/instellen. Door op de blauwe link met de term: ‘Bewerken’ te klikken kun je deze opties aanpassen. Wanneer je de kortingsbon gelijk wil laten gebruiken, dan moet je op de knop: ‘Publiceren’ klikken en anders kun je hieronder verder lezen hoe je de kortingsbon kan plannen in de toekomst!

Hoe plan ik een kortingsbon in?

Achter de term: ‘Onmiddelijk publiceren’ staat een link met bewerken. Wanneer je op deze link klikt, krijg je de bewerk opties om de kortingsbon te plannen in de toekomst.

1. Vul de nieuwe datum in!

Van links naar rechts moet je eerst de maand (10-okt) invullen, de datum (07), het jaar (2020) en de tijd (’09’ uren en ’11’  minuten).

2. Klik op de knop ‘OK’ om de datum op te slaan.

 

3. Klik op de knop ‘Inplannen’ om de kortingsbon in te plannen.

Stap 5: Controleer de kortingsbon.

Wanneer je links in de zijbalk op kortingsbonnen klikt, krijg je een overzicht van alle kortingsbonnen. Je kunt je muis boven een kortingsbon houden om de ‘Bewerken’ en ‘Prullenbak’ opties te krijgen. Wanneer je op de term ‘Bewerken’ klikt kun je de kortingsbon controleren en/of aanpassen. Je kunt op de term ‘Prullenbak’ klikken om de kortingsbon te verwijderen.

Einde